Forntidsfika » SKÖRDEFEST 2017

Skördefesten, fredag 29/9 och lördagen 30/9 2017:Mörker är nattens väsen och det märks minsann i Mittlandsskogen i sen september. Syns stjärnorna? Ses månen denna natt? Det vet vi föga om så här i förväg.

Vid Ismantorps Borg finns det, i tidsspannet mellan skymning och midnatt under fredagskvällen, möjligheter till en stämningsfull vandring med tända fotogenlyktor längs Den Vindlande Stigen upp mot Borgmarken och fram till Kaffestugan. Fotogenlyktor finns att hyra på P-platsen. LED-ljus så som i mobiler, pannlampor mm bör användas endast i nödfall, (stämningssänkande). 

Vi hoppas att våra urholkade och ljussatta pumpor (av köttet har vi gjort soppan och kärnorna har rostats) ska kunna lysa i natten med sina färger och former:  de är vådligt vackra, varierar med väder och vind. 

Inne i Kaffestugan: Eld i öppna spisen i storstugan. Vedspisbakade smörgåsbullar av bl.a. korn och Ölandsvete och nattsvart rättvisemärkt kaffe. Falsk Borgkaka, egentligen en kladdkaka med nyplockade hasselnötter från skogen och med eget havtorn och  vispad grädde. Mustig, kryddig pumpasoppa från vedspisen. Kardemummabullar, nötkakor, äppelmust från Runsten, vatten mm. En del är närodlat, somligt är härplockat, allt är härbakat.

Utanför, i trädgården: Mellan hasselrunnorna och under ekarna kan man också fika & småprata, fundera eller baravara – vi har borden och stolarna ute och ett stort antal sittunderlag. 

Det brukar bli stämningsfullt och vackert. När ni kommer vandrandes ut ur skogen och över Borgmarken i mörkret med tända lyktor blir ni bärande element i helheten. För andra och för varandra

….. som gungande skepp

med tända lanternor

över öppet hav

 

Fredag:   Från middag till midnatt. En del tillbringar timmar här. Det är lugnt. 

Lördag:   Från kl 12-17. 

 

Välkomna – som vanligt i all enkelhet – naturligtvis!

IMG_0514.JPG