Forntidsfika » Öppettider

Mitt i Mittlandsskogen, ett par hundra meter öster om Ismantorps fornborg, bland hassel, en och ek, anar du en liten liten stuga…

Kaffestugan serverar bl.a. kaffe och thé, äppelmust, vatten och läsk, kardemummabullar, falsk borgkaka med hasselnötter samt smörgåsar av vedspisbakat kornbröd. Och så nyheten från 2017: Nötkakor. Somligt är rättvisemärkt, annat är närodlat, allt är härbakat.

Här kan du också pumpa cykeln, få olja till kedjan och myggolja till dig själv, laga punkteringar och göra små justeringar.

Mats Dalborg kommer till Kaffestugan 15 augusti med Dan Anderssons och Nils Ferlins visor, sång, flöjt och gitarr. Det blir en favorit i repris. Mer info under ”Arrangemang”.

Sommarens guidade vandringar med kulturhistorikern och Ölandsguiden Ann-Charlotte Magnusson har som vanligt varit mycket omtyckta och i år också överraskande välbesökta den tryckande värmen till trots. Årets sista vandring, den 22 september, kommer att gå till Ingeräll sten, en sägenomspunnen plats i Mittlandsskogen. Se mer under ”Arrangemang”.

Under Skördefestdagarna 2018 kommer vi att i samarbete med SONG och Studiefrämjandet Kalmar ha en unik kurs i Övertonssång i Kaffestugan. Detta är en möjlighet att närma sig övertonssången i en stimulerande och spännande miljö. Läs mer om kursen, hur du anmäler dig mm. under ”Kurs i Övertonssång 2018”. Under skördefestdagarna har vi öppet 12-24 med möjlighet att vandra Den Vindlande Stigen upp mot borgmarken i skymning och mörker med tända fotogenlyktor och också lyssna till den meditativa, ordlösa och stämningsfyllda övertonssång som görs i det fria. Lysande pumpor i natten, kryddig pumpasoppa, härbakat bröd, nattsvart kaffe, eld i öppna spisen…..

Varmt välkomna!

 

Om våra öppettider

Detta forntidsfik tillkännager alltid sina öppettider med modern teknik (!) här på hemsidan under nedanstående rubriken Aktuella öppettider, mestadels ett par tre dagar i förväg, ibland redan ett par veckor i förväg. Och när ÖPPET-SKYLTEN visas vid avtagsvägen upp mot parkeringsplatsen, då är Kaffestugan garanterat öppen. Så håll koll!

Man går den Den Vindlande Stigen från P-platsen upp mot borgmarken men om man är mycket trött eller har svårt att gå finns det möjlighet att köra upp på skogsvägen och parkera bilen på Bakvägen 1, precis bakom Kaffestugan.

Aktuella öppettider:

Onsdag 15/8 kl 12-17. Mats Dalborg spelar och sjunger Dan Anderssons visor kl 16, serveringen pausas kl 15.30, se mer under ”Arrangemang”.

Lördag 18/8 kl 12-17

Söndag 19/8 kl 12-17

 

OBS: Toaletter finns endast vid parkeringsplatsen.

Sedan 2012-03-24 finns Kaffestugan på Facebook med lite naturbilder och puffar för våra arrangemang.

Vi är också involverade i:

www.fromtherocks.com

Och under åren 1989-2011 var det:

www.trainhostel.com

(full fart-stillastående)

Giv Dig Tid….